Преди обществото свързваше бизнес начинанията с влагане на голямо количество начален капитал. Днес всеки има възможност да стартира свой собствен бизнес, стига да има оригинална и печеливша идея. Ключът към успеха може да не е в отварянето на строителна фирма или поредния магазин на бързообротни стоки в квартала. Предприемачите не от скоро започнаха да се концентрират към специализирани ниши, които задоволяват специфичен вид потребност на обществото.

Ако все още не сте открили „своята специализирана ниша“, ние ще Ви дадем няколко идеи, които може да осъществите с не повече от 10 000 лв. първоначални вложения.

Тези бизнес идеи могат да бъдат осъществени на пълно и непълно работно време. Всяка една бизнес идея включва: представяне на идеята, кои са потребителите и средна стойност на първоначалния капитал, който ще вложите.

1. Личен Shopper
Ако обожавате да пазарувате това е бизнес идея за вас. Можете да получавате не малки приходи от хобито си, като предоставяте лични шопинг услуги за хора, които са твърде заети да пазаруват, не обичат да го правят или не могат сами да се справят. Да не забравяме хората, които с часове не могат да изберат подарък за сватба, рожден ден и се лутат с часове в olx.bg и ebay.com. Личният shopper също така е наеман от интериорни дизайнери, антиквари и колекционери.

Инвестиция: под 2000 лв.

2. Личен готвач
Обичате да готвите, но не си представяте 8-часов работен ден в ресторант? Можете тогава да предоставяте услугите си на лични партита, специални събития като рожденни дни, годишнини и много други. Персоналният готвач е добра алтернатива за хора, които нямат достатъчно бюджет за наемане на кетъринг услуги.

Инвестиция: под 2000 лв.

3. Гледане на животни
Представете си колко домакинства имат домашни животни. Когато отидат на почивка идва големия проблем, на кого да оставят своя любимец. Има домашни любимци, за които са необходими специални грижи и не могат да се оставят на приятели или близки. Тук идва на помощ услугата “Pet Sitting”. Тази бизнес идея може да е много сполучлива ако искате допълните доходи да спечелите, а също така може да създадете фирма, с която да обслужвате много клиенти.

Инвестиция: Под 2000 лв.

4. Онлайн изследовател (Online Researcher)
Ако обичате да прекарвате часове в интернет и да търсите информация, може би това е идеята за вас. Ще търсите информация в държавни и бизнес доклади и дори да интервюирате хора, за да предоставите информацията, която е необходима на клиента Ви. Онлайн изследователят оперира в две посоки. Първата е да събира информация за различни теми и след това да я продава на физически или юридически лица. Втората е да предоставя информация на конкретен бизнес, която представлява интерес за дейността му.

Инвестиция: Под 3000 лв.

5. Copywriting
Ако имате умения да пишете по ясен и кратък начин, така че да изградите интерес и мотивация в читатели, зрители и слушатели да вземат желано решение, тогава copywriting услугите са добро начинание за вас. Услугата представлява подготовка на “copy”(статия) или текст за уеб сайт, реклама, онлайн маркетинг, прес съобщения и др. Тази услуга е в момента търсене, тъй като повечето собственици или мениджъри на бизнеси нямат времето, усилият или желанието да го направят.

Инвестиция: под 3000 лв.

6. SEO & Digital Advertising Consultant
Преди не бяха необходими почти никакви усилия, за да се рекламира онлайн бизнеса. Днес с непрестанното развитие на технологиите, не стига просто да се създаде уеб сайт, за да се увеличат приходите на компанията. Необходимо е сайтът да се класира на предни позиции в резултатите от търсенето, а също така да се рекламира в социалните медии, където вече се намира по-голямата част от потребителите. Именно това е работата на SEO & Digital Advertising консултанта.

Инвестиция: Под 5000 лв.

7. Имидж консултант
Имидж консултантството може да бъде вълнуващ бизнес. Когато работите в тази сфера вие помагате на клиентите да се устроят на ново работно място, да изглеждат добре на важни мероприятия или просто да ги карате да се чувстват добре по начина, по който изглеждат и имиджа, който изграждат. Дейността като имидж консултант включва:

консултации за гардероба и обновяване
анализ на текущия имидж и стратегия за изграждане на нов
етикет, който да използва в бизнес ситуации
съдействие при изграждане на комуникативни умения
Потенциалните Ви клиенти са корпоративни мениджъри, политици, възстановяващи се от болест или нараняване, телевизионни звезди и др.

Инвестиция: Под 5000 лв.

8. Dent Removal (Алтернативен ремонт)
Този бизнес може да бъде много печеливш поради нарастващите дребни неизправности в колите.

Тази услуга се състои в поправянето на малки неизправности на автомобилите в дома или офиса на клиента, като се използва специализирано оборудване, без да е необходима боя.

Потенциални клиенти са собственици на автомобили, търговци на нови и втора употреба коли и застрахователни компании.

Работата е мобилна, което Ви дава възможност да сте на мястото, където бизнесът е достъпен без географски ограничения.

Инвестиция: Под 8000 лв.

9. Център за грижа за деца
Поскъпването на стандарта на живот прави услугите за грижа на децата процъфтяващ бизнес поради необходимостта на родителите да работят на пълно работно време. Можете да започнете с предлагане на тази услуга по домовете, а в бъдеще дори да създадете детска градина.

Инвестиция: Под 10000 лв.

10. Консултант зелен бизнес (“Green Business”)
Днес една от най-актуалните теми е как да направим бизнеса си екологичен. За собствениците на бизнес често това не е толкова лесно, колкото изглежда. Докато за малките бизнеси има няколко прости стъпки – редуциране на въглеродните емисии и хартия или друга консумация, големите предприятия са изправени пред по-сложни въпроси – спазване на нормативната уредба, алтернативно използване на енергията, зелени източници на производство и получаване на правителствени и други удостоверения за екомаркировка.

За предлагане на такъв вид услуга Ви трябва специална квалификация и сертификат.

Инвестиция: Под 10000 лв.

11. Оформяне на документация за медицински услуги
Лекарите трябва да изготвят документация за застрахователни компании и медиатори за всички извършени услуги. Тази документация трябва да спазва стриктно стандарта и специфичния код за всеки елемент. Докато един лекар може да е невероятен в лечението на пациенти, те може да не са търпеливи в подаването на тези документи по електронен път. Ако имате образование в тази сфера или сте сертифициран, именно тук може да предложите вашите услуги.

Инвестиция: Под 10000 лв.

12. Тренинг на клиентско обслужване
Поне веднъж всеки от нас е получил лошо обслужване от даден магазин, ресторант или бизнес. Крайният резултат от такова преживяване обикновено е никога повече да не влизате в контакт с обекта на разочарование, а често и да споделите с ваши приятели и колеги. Не добре обучения персонал може да струва на бизнеса много потенциални приходи и загуби от продажби. Компании, които взимат мерки и предоставят професионално обучение на служителите си, имат по този начин конкурентно предимство. Ако имате опит в тази сфера може да предоставяте консултантските си услуги за обслужване на персонала и разработване на, специално проектирани за задоволяване на нуждите на специфичния клиент.

Инвестиция: Под 10000 лв.

13. Коучинг услуги
Днес бизнесът е изправен пред много трудности- голяма конкуренция, „умните потребители“, правилното управление на човешкия ресурс и много други. Ако имате богат опит в областта на развитието и решаването на бизнес проблеми- това може да е подходяща бизнес идея. Специалистът по коучинг помага на нови и съществуващи компании с изпълняването на много задачи, включително:

Бизнес планиране
Маркетингова стратегия
Финансовия бюджет
Логистика
Технологични проблеми
Инвестиция: Под 10000 лв.

14. Агент „ваканционен имот под наем“
Ако живеете във ваканционно селище може да има успех агенция по ваканционни имоти под наем. Не е необичайно за хората да купуват ваканционни жилища с идеята да ги дават под наем. За жалост често приходите от това не са особено големи, защото собствениците не разбират какво трябва да се направи, за да бъде тяхната инвестиция печеливша- маркетинг, букинг, почистване, ремонт. Да не забравяме и факта, че повечето от тях са на стотици километри от имота. В резултат на това много ваканционни жилища стоят през по-голямата част от годината празни.

Инвестиция: Под 10000 лв.

15. 3D принтиране
Една от най-интересните технологии в момента е 3D печатът. Този печат взима 3D дизайн и го съживява. Всичко от бижута и играчки до технологични джаджи и машинни части могат да бъдат създадени с 3D принтер. Инвестицията зависи изцяло от Вас-според това, какви обекти смятате да принтирате и материалите, които ще предлагате

Инвестиция: Под 10000 лв.

Независимо на коя идея се спрете запомнете едно – всичко се свежда до задоволяване на дадена потребност. Търсете нова, която бизнесите още не са и обърнали достатъчно внимание или направете нещо още по-голямо- създайте нова потребност.

Ние сме българският представител на печати Modico и задоволяваме специфичната потребност от фирмени и лични печати, като предоставяме услуга онлайн печати.